Creat per el M j, Y en Noticias | 1 comentari

 

Les sopes de matances són un plat típic de la cuina d’hivern tot i que actualment ja les podem trobar en els cellers i restaurants pràcticament tot l’any. Es tracta d’un plat que resumeix en la seva elaboració, en els seus aromes i en el seu sabor l’essència de la cuina mallorquina més tradicional. La seva elaboració no és complicada per a res. Només hem de seguir els passos adequadament i tenir la paciència i el temps que requereix un plat d’aquest tipus.  

Ingredients per a 4 persones:
-Una Col
-Un manat de bledes
-Una ceba
-Una tomàtiga
-Llorer
-Sal
-Pebre
-Mig Pebre vermell
-4 Tirabecs
-Julivert
-Un botifarró
-Una mica de sobrassada
-Una Cullerada de pebre vermell “tap de cortí”
-Oli d’oliva verge
-Dos “esclatasangs” o “picornells”
-Una mica de colflori
-100 grams de xuia
-100 grams de costella de porc
-Sopes de pa moreno
-Un os de pernil
-3 grans d’all
-Mig prebe de cirereta

Elaboració:
Començarem amb la carn. Tallarem la costella i la xuia a trossos d’uns 3 cm de diàmetre i la tremparem amb sal i pebre. Després collim una greixonera o cassola de fang i posem oli d’oliva al foc. Quan estigui ben calent dauram la carn.

Tot seguit incorporarem l’os del pernil, la ceba tallada a daus i ho sofregirem tot junt. Quan la ceba estigui ben feta s’afegeix la tomàtiga prèviament picada i ho ofegam tot uns minuts. A continuació afegirem els alls picats, el bitxo, el llorer i les herbes aromàtiques.

Ho sofregim uns minuts més i hi afegim la col tallada a trossets d’uns 2 cm juntament amb els bolets trossejats, el pebre vermell i el botifarró (tots dos tallats a daus) i finalment la sobrassada. És el moment de tapar la cassola i deixar coure a foc lent fins que la col suï. Llavors rectificarem de sal i quan la col estigui mig feta, afegirem la coliflor, els tirabecs i el “tap de cortí”.

A l’hora de servir posarem les sopes de pa en el fons d’una altra greixonera amb una mica d’oli d’oliva i les escaldam amb la meitat del cuinat. Després col·locam una altra capa de pa de sopes i cobrim de nou amb la resta del cuinat. Espolvorejam un poc de julivert per sobre i ja ho podem servir.

Bon profit!

Ja sabeu que ens podeu deixar els vostres comentaris, suggeriments i idees en aquesta web o també en les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram o Pinterest.