Creat per el M j, Y en Noticias, Uncategorized | 0 Comentaris

És una de les nostres propostes clàssiques. Un plat històric al nostre celler que es resisteix al pas del temps i molt valorat pels nostres clients. Partint del concepte clàssic d’un estofat de bou preparat amb el seu temps i dedicació hem obtingut una carn sucosa, plena de sabor que marida fantàsticament amb el foie.

Es tracta d’una recepta que requereix el seu temps d’elaboració i un cert grau de complexitat però que està a l’abast de tot aquell que estimi la cuina. Ingredients per a 4 persones: 2 coes de bou 2 pastanagues 1 un tros de bulb d’api

1 nap petit 1 porro Llorer 1 gra d’all Orenga Farigola 1 litre de vi negre 1 pell de taronja 4 claus d’olor Farina per arrebossar 200 gr. de foie gras d’ànec demi-cuit Patató 1 manat d’espàrrecs verds Elaboració: Disposem en una palangana les coes de bou trossejades juntament amb totes les verdures tallades gruixades, les herbes aromàtiques, el vi, la pell de taronja i els claus. Haurem de deixar tot això macerant a la gelera tota la nit. Al dia següent escorrim els trossos de cua, els enfarinam i sofregim en una paella amb generosa quantitat d’oli d’oliva. Escurrirem després l’excés d’oli sobre paper absorbent i disposarem en una olla juntament amb la resta de productes marinats. Si el vi no cobreix la coa afegirem una mica d’aigua. Ara posarem tot al foc i tendrem paciència i control. La correcta cocció requerirà de 4 o 5 hores. Teniu en compte que la coa de bou necessita aquesta cocció tan llarga per tenir una textura suau i collir tot el sabor.

En tenir-lo a punt retiram del foc i deixam temperar a la mateixa olla. Un cop tot estigui tebi retiram la coa i l’esmicolarem per separar la carn de l’os. Seguidament hem de picar la carn amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat i rectificar amb sal i pebre. Extendrem la carn sobre paper film, apte per a microones i després col·locarem el foie al centre i enrotllarem per donar-li una forma cilíndrica. Premsam bé el corró i reservam a la gelera per acabar de compactar. Per elaborar la salsa el que farem serà colar el brou obtingut de la cocció de la coa i ho reduïrem en una cassola a part fins a la meitat del seu volum. Rectificarem de sal i la reservarem. A l’hora de presentar el plat tallam el corró de carn a rodanxes sense treure el plàstic. Encalentim al microones uns minuts i després emplatam retirant el film amb cura per no rompre el corró. Salsejam i acompanyam d’unes patates al forn i uns espàrrecs saltejats. Ja sabeu que podeu comentar la vostra experiència en aquesta web oa les nostres xarxes socials: Facebook i Twitter