Creat per el M j, Y en Noticias |

Oli d’oliva. La cuina mediterrània no es pot concebir de cap de les maneres sense aquest ingredient màgic comú a gairebé tots els plats que es preparen cada dia a qualsevol restaurant. L’aroma i el sabor d’un bon oli d’oliva impregnen tots els ingredients, els ajuden a respirar i a oferir tot el seu potencial. Per això els nostres plats tenen un gust tan especial que enamoren a qualsevol.

Aceite oliva- Can Amer

Fa pocs dies me vaig sentir satisfet i orgullós d’unes dades que vaig veure als diaris. La producció i comercialització de l’oli fet a Mallorca va tornar a créixer el passat any. La major part d’aquest oli el varem consumir els mateixos mallorquins i en més quantitat. Però, a més, es va exportar més i a més països de tot el mon, fins i tot al Japó.

I és que aquí tenim la gran sort de produir un oli equiparable a qualsevol altre de tot el mon

Aquesta és la millor mostra que l’oli, com tantes coses fetes a Mallorca, són d’una qualitat extraordinària. Només fa falta saber com vendre-les, com promocionar-les. Tots els que estimam la nostra cuina ens hem de sentir afortunats per poder fer feina amb aquests aliments. Per que si podem fer feina amb bon producte i que, a més, té el valor afegit de ser local, tendrem molt de camí avançat.

La marca Mallorca ven arreu del mon i la nostra gastronomia de cada vegada més. Si continuam alimentant aquesta cuina amb el millor, la farem encara més bona. I si li donam un toc imaginatiu la farem superior.

No creis que és feina de tots apostar pels productes locals? No creis que és feina de tots apostar per la nostra cuina?

Tomeu Torrens, xef