Creat per el M j, Y en Noticias |

Ingredients per a quatre persones

500 gr Tonyina

Dos pebres verds

mig pebre vermell petit.

Quatre tomàtiques de pera

Una ceba

Sal gruixada

8 ous guàtlera

Un raig d’oli d’oliva verge

Un parell de fulles de alfabeguera

Unes fulles d’herbasana

Preparació:

Ens trobam amb l’estiu ben avançat però encara fan dies de molta calor. Per això a Can Amer hem pensat proposar-vos una recepta senzilla, fresca i del temps. Farem tonyina fumada amb figues i trempó, una amanida que vos pot servir com a plat principal per a un sopar lleuger o com a entrant en un dinar més abundant.

Més amunt vos feim una proposta d’ingredients però amb el trempó, com en molts de plats, cadascú te un gust particular i li agrada mesclar-los en diferents proporcions. En primer lloc collim el pebre verd, el pebre vermell, les tomàtiques i la ceba i els tallam en trossets molt petits. Llavors picarem una mica d’alfabaguera i d’herbasana.

Per al trempó es poden usar molts tipus de tomàtiques però a Can Amer som fans de les de pera per que tenen molta carn i aporten un color i un sabor molt intensos.

A mesura que anem tallant els ingredients ho anirem incorporant dins d’un bol i mesclant. Una vegada feta la mescla hi afegim l’oli i la sal. Després ho posam dins un recipient més petit que haurem forrat abans amb un film de plàstic. Ho pitjam tot be per que agafi la forma del recipient.

Com sempre vos recomanam que talleu i trempeu els ingredients al moment per que fet amb massa antelació aquests aliments perden propietats de sabor i nutritives.

Després posarem a bollir els ous de guàtlera i els pelarem i tallarem per la meitat.

Collirem la tonyina que hem comprat ja fumada al mercat i la tallarem. En aquest cas optarem per làmines finetes però segons el vostre gust les podeu fer un poc més gruixades. Col·locam les tallades repartides dins d’una font preferentment rodona. Personalment vos recoman acudir a algun dels mercats o al vostre peixater de confiança per comprar la tonyina o qualsevol peix.

A continuació col·locarem el trempó desmotllat al centre de la font. Hi incorporarem als costats els ous de guàtlera i les figues tallades en trossos. Ja veureu que el contrast dolç que aporten les figues al plat és molt interessant. A més, no podem passar per alt que ara és el millor moment per consumir figues.

Finalment incorporam un brot d’alfabaguera i un d’herbasana com a part de la decoració

Com veis es tracta d’un plat molt fàcil i ràpid de muntar si heu comprat prèviament tots els ingredients necessaris. Si vos ha agradat la proposta i si la provau enrecordau-vos de deixar les vostres impressions en aquesta web o be als nostres perfils de Facebook o Twitter.

Si preferiu veure la recepta en video aquí vos deixam aquest enllaç:

Receta de atún ahumado con “trempó” con higos mallorquines from Tomeu Torrens Can Amer on Vimeo.

Bon profit!