Tomeu Torrens
Qui soc?
He aprés la màgia de la cuina i la feina que hi ha al darrera d’un restaurant de la mà dels meus pares. Ells han estat els meus mestres i la meva inspiració.
Es pot dir que vaig néixer i créixer entre fogons, paelles, culleres i plats. Des de ben petit m’enamorà la cuina, l’art de fer gastronomia , de potenciar el que és nostre i de crear sensacions.
Duc la cuina a la sang. Forma part de la meva essència. És la meva passió, vocació i devoció.
Sempre he cregut en la nostra tradició, en les nostres arrels i ho tenc present cada dia quan prepar un plat. Però a més, faig feina per crear vincles entre la tradició i la modernitat.
Donar noves notes de sabors, de textures, de sensacions a la cuina mallorquina, respectar l’herència gastronòmica de segles d’història és el fonament de la nostra cuina.
Dia a dia seguim investigant per fer créixer aquesta cuina tan nostra, tant de sempre i la feim actual.
Aquest és l’esperit del Can Amer on me vaig criar i on he aprés a ser cuiner.
Som Tomeu Torrens Cantallops, cuiner… i estim la nostra cuina.
Trajectòria
Tomeu Torrens Cantallops va néixer i va créixer entre els fogons de la seva mare Antonia Cantallops que fa 43 anys va començar a regentar el Celler Ca Amer amb el seu marit Josep Torrens.
Tomeu va aprendre els secrets de la cuina des de molt jove veient a la seva mare. Amb 22 anys va estudiar rebosteria de la mà de mestre Pomar de Campos. Posteriorment va treballar en la Expo Universal de Sevilla col•laborant amb els 24 restaurants espanyols que van fer demostracions gastronòmiques. D’aquí va passar a l’hotel Havana Lliure a Cuba com a pastissos i després al restaurant Cap Major de Madrid a les ordres de Pedro Larumbe. Després d’una breu experiència al capdavant del restaurant Na Rossa en el Port de Pollensa es va incorporar de nou a Ca Amer.
Dins Ca Amer, Tomeu Torrens, es va nodrir de l’experiència de cuiners consagrats en la cuina mallorquina com Toni Pinya, Arnau Mir, Tomeu Esteva i Joan Romero que feien sovint classes en el celler organitzades per la seva mare. En 2004, es va posar al capdavant del celler com a xef i director.
Ja al 2020 va iniciar una nova etapa a les noves instal•lacions ubicades a Lloseta on disposa de més de 500m2 de cuina dedicada a donar servei al restaurant.