Creat per el M j, Y en Noticias, The Corner |

Els canons clàssics estableixen una sèrie de convencionalismes culturals i de costums a l’hora de maridar vins amb diferents plats. A la majoria ens han inculcat que un peix s’ha de combinar amb blancs joves, una carn vermella amb un negre o per exemple que els vins dolços han d’anar amb els postres.

Les coses canvien també i els clients surten d’aquest encorsetament cercant maridatges més atrevits i arriscats. Ho fan per investigar i sobre tot per saber allò que els agrada més de ben de veres més enllà del que sembla establert per norma.

Ja està clar que els entesos en vins, els bons enòlegs i els grans sumillers ens poden orientar sobre com treure les millors virtuts d’un bon vi a la taula. Podem trepitjar camí segur seguint aquests criteris. No fallarem però no vol dir que encertem respecte d’allò que esperam en una menjada.

Experimentar es bo. Experimentar en maridatges és una aventura. Si. Pensem en canviar el clàssic blanc jove per tastar un peix blanc com un lluç per exemple per un cava lleuger. I amb un peix blau com una tonyina per que no provam amb un jove fresc? I que passaria si una carn blanca la tastasim amb un blanc amb cos passat per barrica? O amb unes delicioses postres, deixam de banda un dolç per posar-hi un negre potent?

Cada vegada més veim combinacions d’aquest tipus que fa temps ens podien semblar impensables però que cada vegada més semblaran habituals.

Al Celler Can Amer no pensam que es tracti d’una moda ni molt manco. Ni tampoc es tracta de saber més o manco de vins. Es tracta d’aconseguir descobrir el maridatge perfecte per la manera de ser de cadascun, per la seva manera de tastar i sentir els diferents plats.