Creat per el M j, Y en Noticias, Recetas |

Ens agraden els postres i ens encanta descobrir les enormes possibilitats que ens ofereixen els protuctes que tenim a la nostra Illa a l’hora de preparar dolços. Avui vos presentam una recepta pensada per donar protagonisme a aquests ingredients mallorquina: brossat, ametlla, mel i licor de palo. Disfrutau-la.

Ingredients

Coca de brossat
350 gr de brossat
2 ous
80 gr de sucre
Ralladura de pell de mitja llimona
Una punta de canyella en pols
Mantega i farina per untar els motllos
40 gr de bescuit

Tambor d’ametlles
80 gr d’ametlles
80 gr de sucre

Gelat de Mel
140 gr de mel
250 gr de llet
100 gr de nata
2 vermells d’ou

Crema de licor de palo
50 gr de blanc d’ou
125 gr. de nata
40 gr de licor de palo
25 gr de sucre

Elaboració

Coca de brossat

Juntam tots els ingredients, els trituram i tiram la mescla en una placa de forn untada amb mantega i farina, per que ens quedi d’una altura de 2 centímetres. Ho indroduim al forn a 160 graus uns 20 minuts.

Tambor d’ametlles

Fem un caramel amb el sucre en sec i hi introduim les ametlles. Immediatament ho estiram sobre un marbre prèviament untat d’oli. Ho deixam refredar i, una vegada fred, ho trituram no molt fi i ho reservam.

Gelat de mel

Arrancam a bullir la llet i la nata i ho tiram sobre els vermells i la mel, que haurem batut prèviament. Ho posam al foc suau una altra vegada i ho deixam pujar a uns 85 graus. Ho retiram i reservam.

Crema de licor de palo

Encalentim la nata a 80 graus i l’abocam sobre els blancs i el sucre batuts lleugerament sense fer escuma. Hi afegim el palo, que hem fet reduir un poc perquè perdi l’alcochol. Quallam la mescla en una palangana fonda de forn a vapor a 90 graus i, una vegada quallada, la refredam a la nevera i posteriorment la trituram.

Finalment muntam el plat.

Ja sabeu que podeu compartir les vostres experiències gastronòmiques en aquest mateix blog o be als nostres comptes de Facebook, Twitter o Pinterest.