Creat per el M j, Y en Noticias |

 

Les croquetes són un de les receptes comuns en moltes de les gastronomies del nostre país. Van ser pensades en els seus inicis per aprofitar els sobrants d’altres plats però avui dia s’han convertit en un format fantàstic per innovar i per crear autèntiques mossegades delicioses.

Al Celler Can Amer són un dels plats fixos a la carta com entrants i també un dels més demandats pels nostres clients.

Es poden preparar a partir de múltiples ingredients però avui, com al restaurant, compartim la recepta feta a partir de cuixot ibèric i pollastre.

Ingredients per a 4 persones: 400 g de carn de pollastre desossada, 80 g de pernil ibèric,, 1 l. de llet, 180 g de farina, 100 g de mantequilla, Galleta picada, Ous, Vi Blanc, Sal, Pebre.

Preparació: Disposam el pollastre en un recipient de forn juntament amb una mica de vi blanc, sal i pebre. Enfornarem a 180 graus la carn durant un període de 40 minuts.

Estigueu sempre vigilants després cada forn és un món en si mateix i la cocció pot variar. Un cop feta la carn la retirem del forn, la esmicolam i la passam per la picadora.

En paral·lel posarem la llet a bullir en un cassó. Alhora disposam la farina juntament amb el pernil, ja picat, i la mantequilla en un cassola al foc i ofegarem el conjunt.

Després incorporarem poc a poc la llet bullint sense deixar en cap moment de remoure la mescla fins aconseguir la coneguda textura de la beixamel. Una vegada que la beixamel comenci a desferrar-se del fons afegirem la carn de pollastre picada. Seguirem remenant a foc lent durant uns minuts més per a passar després la mescla a una palangana.

Un cop fet això taparem a pell amb paper film per evitar que se’ns formi una crosta i deixarem refredarr a la nevera un parell d’hores.

Quan la mescla estigui ben freda anirem modelant en forma de boletes al gust que enfarinarem, banyarem en ou batut i arrebossarem amb la galleta picada.

Un cop llestes fregirem en abundant oli d’oliva i les traurem quan estiguin bé dauradetes.

Per aconseguir un toc més personal tenim l’opció de mesclar la galleta picada per al arrebossagt amb llavors de rosella, julivert, sèsam … Això ho deixem al vostre gust.

Explicau-nos la vostra experiència i compartiu en aquesta web o a les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter o Pinterest.