Creat per el M j, Y en Noticias, Recetas |

Ingredients per a quatre persones

16 figues mallorquines
16 tallades de bacon
Formatge de cabra
Unes fulles verdes per a l’ensalada.

L’estiu ens ha deixat encara que no ho sembli amb la calorada que fa a Mallorca. Amb el canvi d’estació canvien també els productes que tenim a la cuina. Tot i això, volem recomanar-vos una recepta del xef Tomeu Torrens per aprofitar les darreres figues de la temporada que segurament encara trobareu en algun mercat.

Avui vos presentam una recepta extremadament senzilla i ràpida de preparar. Aquesta és una proposta ideal per realitzar uns entrants diferents i sorprenents quan tengueu convidats a casa.

Per aquestes figues farcides de formatge escollirem unes figues que estiguin al seu punt de maduració. Convé que no estiguin passades de punt ja que les haurem de ficar al forn i perdrien tota la seva textura.

figues naturals- Celler Can AmerCollirem cada figa i li practicam dos talls en forma de creu deixant la fruita mitja xapada. Llavors al mig i ficam un bocinet de formatge al gust. En aquesta ocasió hem escollit el formatge de cabra per la seva potència de gust però si voleu fer un contrast mes suau amb la figa podeu escollir-ne d’altres com el brie, el camembert. També podeu optar per altres formatges potents que es fonguin com el cheddar o un mahonés semi.

Una vegada col·locat el formatge procedirem a embolicar cada figa amb un tros de bacon procurant deixar-les ben estretes per tal que no s’obrin. Després només restarà ficar-es al forn 5 minuts a 180 graus. Es convenient tenir ja el forn calent abans d’enfornar-les.

Es poden acompanyar amb una ensalada de fulles verdes tallades molt fines amb una vinagreta suau. Nosaltres vos recomanam per exemple una feta amb remolatxa i gerds.

Ja sabeu que a Can Amer feim feina amb una cuina amb sabors molt clars i que ens agraden els contrasts gustatius. Aquesta recepta ens agrada per que compleix amb aquests requisits. A més, s’inspira en productes de la terra als quals els hi hem donat un toc diferent.

Provau de fer aquesta recepta i després comentau-nos el resultat en aquest mateix espai o en les xarxes socials on ens trobareu com Facebook o Twitter.

Bon profit!