Creat per el M j, Y en Noticias, Uncategorized |

Ens trobam en una època de l’any genial per gaudir d’algunes de les millors fruites i verdures. Els horts de Mallorca ens ofereixen ara productes fantàstics per elaborar les més diverses receptes. Anem a treure el màxim profit a la qualitat i la varietat dels productes de temporada.

Aquesta setmana al Celler Can Amer  hem preparat un menú maridatge on la fruita es transforma passant de ser un acompanyament a compartir protagonisme amb les propostes amb més fonament, siguin de carn, peix o bé unes postres. Peres, prunes, albercocs, advocats i pomes són les nostres aliades.

menú maridatge afruitatEns agrada la versatilitat que ofereix una fruita com la pera que és un autèntic comodí, un toterreny a la cuina. Aquesta vegada ha estat la materia prima d’una crema però freda, que vé molt més de gust ara amb el canvi de temps. L’herbasana li dona un toc molt fresc i característic a aquest plat.

També hem recorregut a les peres en un postre que destila tradició i esperit casolà. És l’arròs amb llet de tota la vida al que hem donat una textura molt més lleugera com a mousse.

Els albercocs i l’advocat ajudaran a lligar i donar un punt de contrast a un tàrtar mariner, en aquest cas de salmó, que segur que vos sorpren. És una de les nostres apostes principals d’aquesta setmana.

També tenim les nostres pomes. Les coneixereu normalment per acompanyar un dels nostres plats emblemàtics, la porcella al forn. Aquesta vegada les incorporam a un peix, el lluç, pero en forma de salsa, cercant l’equilibri entre la frescura de l’api i el picant i àcid que aporta la mostassa. El resultat ha estat molt interesant.

I si xerram de verdures no ens podem resisitir a una de les reines del moment com és la albergínia, tan present en la cuina mallorquina. Hem transformat aquestes albergínies en un cremós que acompanya un confit de pollastre amb llavors que li donen una cobertura cruixent que ens descobreix una carn tendra i feta al seu punt.  Som fans autèntics de l’albergínia i tornarem a ella en noves propostes dels nostres menús maridatge.

Com sempre pots tastar el nostre menú maridatge els vespres dels caps de setmana. Pots reservar taula a través de la web fent click aquí . També pots ferho a través dels nostres comptes de Twitter o Facebook.