Creat per el M j, Y en Noticias |

Fa unes setmanes fer un experiment al nostre facebook. Simplement penjarem una fotografia d’uns dels nostres plats més representatius; la porcella rostida, i demanarem a la gent que fes l’exercici de clicar si els agradava la cuina mallorquina. Era una manera de demanar la seva opinió ni que fos amb aquest gest tan simple però selectiu.

La resposta que varem obtenir va ser espectacular. Mai tanta gent havia participat en aquesta eina de comunicació nostra que és el facebook. I això ens du a pensar moltes coses.

Avui dia vivim un autèntic boom de la cuina i de la creativitat culinària. Noves fórmules, noves textures, noves maneres de repensar els plats i d’usar els diferents ingredients, sorprenen cada dia als amants del bon menjar.

lanostra_cuina_2Tenim però també una altra cuina que s’està reivindicant cada dia més. És la cuina de sempre, la de tota la vida. És la cuina heretada de generacions i generacions. És la cuina que forma part de la nostra cultura, del nostre patrimoni.

Aquesta cuina extreu el millor que dona la nostra terra. Té el sabor de la autenticitat. I per això encara ara continua agradant tant. Per això mai passarà de moda. És per això també que els que venen de fora, sobre tot de països llunyans, aprecien, admiren i arriben a estimar els plats més nostres.

Això si que ho hem de cuidar i també hem de saber donar-li un toc modern. Hem de saber innovar en aquesta tradició però tenint clar d’on venim; tenint clar que els sabors de sempre hi han de ser.

Gràcies a tots els que estimau la nostra cuina mallorquina. Gràcies als que la tastau i als que la demanau als restaurants.

Tomeu Torrens cuiner.