Creat per el M j, Y en Noticias, Uncategorized |

L’albergínia és un dels productes emblemàtics de la cuina de Mallorca. Es troba present en nombroses receptes conegudes com el famós tumbet. Ens trobam en plena temporada alta d’aquesta verdura i per tant en el seu millor moment per consumir-la amb la plenitud dels seus matisos. En aquesta ocasió ens hem sortit una mica del guió de la tradició per presentar-vos una recepta feta a base d’albergínia però amb un toc més modern .

Ingredients per a 5 persones

15 albergínies fresques de mida mitjana

100 grams de mantequilla

100 grams de farina

500 ml de nata

2 cebes

2 porros

24 ous

sal

pebre bo

alberginies

Començam rostint les albergínies senceres com si es tractàs de prebes escalivats . Les tenim a 180 graus al forn fins que les notem blanes per dins. Ull , hem d’anar molt alerta amb el temps de fornejat ja que dependrà de la mida i gruix de l’albergínia per la qual cosa haurem d’estar atents a la cocció. Un cop rostides pelam les albergínies i les tallam a dauets petits. Les reservam .

Ara agafem una paella i procedim a fregir amb mantequilla la ceba i el porro que haurem tallat finament amb anterioritat. Quan estiguin gairebé al punt hi afegim farina com si estiguéssim preparant una beixamel. Afegim la nata i anam remenant fins a aconseguir la textura de la beixamel. En aquest moment afegim els ous i seguim remenant .

Al llarg de tot aquest procés anirem rectificant cada pas amb sal i pebre al nostre gust.

Trituram finament tota la mescla amb un robot de cuina o una Thermomix . En aquest punt mesclam tot amb l’albergínia rostida i ho ficam en un motllo . Preencalentim el forn a 140 graus i posem el motlo al bany maria com si fos un flam. Haurem de vigilar el temps de cocció ja que no és exacte. Per comprovar que el pastís està al punt vos aconsellam el sistema tradicional d’inserir un escuradents i mirar si surt net. Un sistema infalible!

Després deixam refredar i ho treim del motlo. Es pot presentar de múltiples maneres i amb diferents acompanyaments. Admet des d’unes patates fins a una escalivada de verdures o una ensalada.

Com a curiositat, si vos ve de gust podeu utilitzar aquest plat per fer tapes o entrants també. La fórmula és molt senzilla. Agafau unes galletes d’Inca com les quelytapas. Tallau a daus petits el pastís i col·locau sobre de cada galleta un trosset de pastís. El guarniment pot ser tan variat com la vostra imaginació : prebes escalivats , uns brots de germinats …. Segur que vos agradarà.

Si vols passar-te a tastar les nostres receptes amb albergínies reservan’s la teva taula