Creat per el M j, Y en Noticias |

Un dels productes per excel·lència de Mallorca és l’ametla que tradicionalment hem associat amb plats dolços com el gató o el gelat. Progressivament l’ametlla ha anat guanyant terreny incorporant-se a altres preparacions. En aquesta ocasió anem a cuinar ametles en forma de crema.

Es tracta d’un entrant fantàstic; suau, lleuger i amb un sabor molt especial. Al Celler Can Amer és un plat que solem repetir al llarg de l’any en diferents menús degustació.

Com veureu necessita de pocs ingredients i la seva preparació és molt fàcil. Només hem de cercar bons ingredients i posar totes les nostres ganes Començam idò?AMETLLES

Ingredients per a quatre persones

Un litre de brou de gallina

150 gr. d’ametla crua pelada

1 ceba

75 cl. de nata

25 gr. de mantega

Preparació:

Començarem tallant a làmines la ceba i cuinant-la en un recipient gran amb la mantega fins que estigui al punt just. Després incorporarem l’ametlla prèviament picada molt fina. Tot seguit afegim tot el brou de gallina.

Esperarem fins que arrenqui el bull tota la mescla. Llavors baixam el foc i ho deixam mitja hora a foc lent. Passat aquest temps afegirem la nata i ho durem de nou a ebullició.

Ara ja només ens queda un últim pas. Haurem de triturar la crema fins aconseguir la textura idònia. Al llarg del procés hem d’anar provant i incorporant sal i pebre al nostre gust.

Una vegada llest podem decorar la crema amb unes ametlles laminades i un rajolí d’oli d’oliva verge. El fonamental en aquest plat és comptar amb un brou consistent i saborós. Recomanem usar amb gallina de corral una cocció d’hora i mitja o dues.

Aquest plat el podem consumir ben calent durant els mesos d’hivern i tardor o també durant l’estiu com si es tractás d’una sopa fred.

Proveu de preparar aquest plat a casa i després ens comenteu la vostra experiència. Ja sabeu que teniu aquesta web a la vostra disposició així com els nostres comptes a Facebook i Twitter.