Creat per el M j, Y en Noticias, Uncategorized |

Arriba Nadal i a moltes de les nostres cuines entra la tradició en forma de plats tradicionals. Uns escaldums, sopa farcida, porcella…A moltes llars es manté el costum de cuinar el mateix Nadal rere Nadal. Es com si formàs part de la nostra esència.

Ara bé també cercam aportar un punt diferent. Canviar algun detall, algún plat. En altres cases cada any se cerca renovar la gastronomia. Intentar lluir-se en receptes fantàstiques del xef que ens agrada o del darrer llibre de cuina que hem fullejat o aquella que hem vist en una web a internet.

Nosaltres vos feim una proposta diferent del xef Tomeu Torrens, relativament senzilla de preparar i que segur que cridarà l’atenció dels vostres convidats. Es tracta d’un sorbet de magrana.

La magrana és una fruita de tardor i hivern, un temps molt emprada a les nostres cases però que ha caigut molt en desús. Malgrat això és un producte molt nostre i que volem reivindicar per que pot donar molt joc.

ELABORACIÓ

Començarem desgranant les magranes. Per fer això tenim el nostre truc. Partiu les magranes per la meitat. Les girau cap abaix i li anau fent copets al damunt. Els grans cauran sols mantenint-se sencers i conservaran tot el seu suc.

temps de magranesDesprés passarem els grans per la trituradora pero sense passar-se. No volem que es rompin els pinyols ja que ens farien la mescla massa amarga.

En un bol apart farem un almibar mesclant un litre d’aigua i 900 grams de sucre.

Ha arribat l’hora de mesclar els grans de magranes i l’almibar. Vos haureu fixat que no hos he posat proporcions de cada element ja que es tracta d’un gust molt personal a causa del punt àcid de la magrana. Heu d’anar tastant fins que vos agradi i tenir en compte que quan es refredi el gust dolç baixa un tant.

Després passau la mescla a la sorbetera o a la congeladora. Haureu d’anar passant per la trituradora cada mitja hora per que la mescla no cristalitzi i quedi suau.

Esperam que proveu aquesta proposta gastronómica i ens ho contéu. Ja sabéu que ens trobareu a  Facebook, Twitter o en aquesta mateixa web.