Creat per el M j, Y en Noticias |

Ara que ens trobam ja en ple estiu compartim aquesta recepta ben fresqueta que solem preparar al nostre celler i també en menús de celebracions. Es tracta d’una sopa de trempó amb síndria; un plat fàcil de preparar, diferent, hidratant i també molt econòmic.

Ingredients per a quatre persones

Síndria 400 gr

Tomàtiga 400 gr

Alls (tres dents)

Un punt de sal gruixada

Mig prebe de cirereta

Pa de motllo (una llesca)

Prebe vermell (200 gr)

Ceba (100 gr)

Vinagre (un esquit)

Oli d’oliva verjo (75 cl.)

Preparació:

En primer lloc tallam les tomàtiques en quatre o cinc trosos. Opcionalment i segons el gust podem pelar-les i retirar la pell. Després també tallam la síndria després de retirar els pinyols. Farem el mateix amb el prebe vermell i la ceba.

Una vegada que tenguem totes les verdures tallades preparam un robot de cuina o un triturador normal de que tenguem a casa. Al vas començam per posarhi la ceba, el pebre vermell i la tomàtiga. Ho picam tot fins que presenti una textura fina sense grums.

Molts vos demanareu per que posam pebre vermell enlloc del verd que du el trempó original. Ido per que el pebre vermell ens aportarà un sabor molt més pujat i interessant a la sopa i ens ajuda a intensificar el color vermell brillant que cercam al final.

sindriaActe seguit passarem a condimentar la mescla incorporant els alls i mig pebre de cirereta que li donarà un puntet coent molt interesant. També posam la sal i tastam per comprovar que està al nostre gust.

Una vegada triturat tot és el moment d’afegir-hi la síndria que aportarà el sabor dolç que contrastarà de forma equilibrada amb la resta d’ingredients.

Si volem una sopa amb una textura molt fina treurem la mescla del vas i ho pasarem per un colador per treure les restes més groses com ara les pells de tomàtiga. Una vegada feta aquesta feina tornam a la trituradora per incorporar l’oli verjo i un esquit de vinagre.

Vos aconsellam que no utilitzeu el balsàmic de mòdena per que ens podria trencar el sabor i oscurir massa el color de la sopa.

En el cas que volgueu una sopa més lligada i untuosa teniu la opció d’afegir pa de motllo ben triturat i mesclat. Ara bé, si veis que la tomàtiga no te massa aigua podeu obviar directament el pa.

Per finalitzar la recepta vos proposam decorarem el plat amb una broqueta feta amb bolles de síndria i tomàtiga cherry amb herbasana.

Recordau que no hi ha millor cuina i més bona que la que es prepara amb productes de mercat de temporada. Sempre trobareu més qualitat i millor preu.

Podeu seguir les nostres receptes i propostes culinàries als nostres comptes de facebook, twitter i pinterest. Si voleu seguir aquesta i altres receptes a través de video feis click al nostre canal del xef Tomeu Torrens.