Creat per el M j, Y en Noticias |

La tarta tatin és una de les receptes clàssiques que podem trobar en pràcticament tot el món, almenys preparada a l’estil tradicional, és a dir, amb pomes com a ingredient principal.

És un dolç senzill que admet múltiples variacions i els més diversos ingredients com canyella, vainilla … A Can Amer hem optat aquesta vegada per una preparació més senzilla. Això si, hem deixat de banda les pomes i hem apostat per les peres sabent que el seu punt de cocció és diferent així com la textura i el sabor que aporten. Aquí està la nostra petita innovació, el nostre toc .

Recepta per a 6 comensals

Ingredients

200 grams de sucre

200 grams de mantega

10 peres mitjanes

Una planxa de pasta de full

Un xupito de licor de pera Williams

peres

Per començar pelam totes les peres i les tallam en trossos en forma de falca. Un cop acabada l’operació les reservam . Després agafam una paella i feim un caramel amb el sucre . Quan tot el sucre s’ha fos hi afegim el licor de pera i just després la mantega fins que tot estigui ben mesclat.

Prenem un motlle de pastís dels de tota la vida dels que tenim a casa. Abocam el caramel a la base del motllo ben repartit. A sobre anam col·locant els trossos de pera com si fos una rosa per capes . És a dir, posam una capa amb la punta de la falca cap amunt i la següent a l’inrevés perquè encaixin.

Un cop completada la col·locació de les peres prenem la planxa de pasta de full i cobrim amb ella la fruita dins el motllo sense que excedeixi pels costats . Ficam el motllo al forn uns 40 minuts a 140 graus. Un cop llest el treim i deixam que es refredi. Una vegada fred encalentim lleugerament la base del motllo de nou perquè ens sigui fàcil treure’l . Deixam refredar .

Una combinació gastronòmica perfecta per aquest pastís és un gelat de vainilla o també una crema de nata.

Esperem que vos animeu i ens faceu arribar les vostres impressions aquí mateix o a través de facebook o twitter.