Creat per el M j, Y en Noticias |

Ens anam a fer “las Américas”. El nostre xef, Tomeu Torrens es troba aquests dies a Puerto Rico convidat, per Bodegas Valduero, junt amb Macarena de Castro del Restaurante Jardín. Allà participarà en la creaació d’un menú gestustacio i diferents creacions culinàries  especials amb motiu del centenari  l’empresa Ballester Hermanos, una distribuïdora importantísima en aquest país americà. Serà al restaurant Fern, St. Regis Hotel de Rio Grande junt amb el xef local Juan Peña. A més també prepararem un conjunt de tapes variades diferents per a tots els convidats.

Tomeu Torrens ha pensat en creacions modernes, fresques i amb sabors molt clars i definits seguint el seu estil a la cuina. Són plats que tenen un toc de mallorquinitat, amb l’ús de determinats ingredients, en la manera d’unir diferents productes o amb la tècnica de cuina. En primer lloc prepararem com a entrants unes figues farcides de formatge de cabra amb gabardina de bacó i vinagreta de remolatxa i gerds. També ens ocuparem del peix.

En aquest cas prepararem un anfós amb verduretes a la mallorquina i una salsa licuada. I en els postres un clàsic que no falta mai a la carta del Celler Can Amer: gató d’ametlles amb gelat de mantecada.

gató d'ametlla

Foto: Miquel Duran

I en les tapes que farem seguirem també el mateix criteri. Medalló de llagosta amb trempó de mango i vinagreta d’herbasana, llagosta a la mallorquina, camarons al vapor sobre ensalada d’algues wakame, camarón escabetxat amb verduretes i vinagre de taronja, llom de dorada amb prebes escalivats, mel, panses i pinyons.

A l’hora d’idear tots aquests plats hem hagut de combinar l’esència de la cuina que ens agrada crear amb els ingredients disponibles a terres americanes i amb el maridatge espectacular dels vins dels nostres amics de Bodegas Valduero

Per a nosaltres i per a Tomeu Torrens es un orgull poder actuar com a ambaixadors de la gastronomia de Mallorca a terres tan llunyanes i formant part d’una delegació amb una cuinera d’estrella Michelin com Macarena. Aquests seran dies de feina intensa, d’intercanvis, d’aprenentatge i de gaudir mostrant la nostra cuina.