Creat per el M j, Y en Noticias, Uncategorized |

Quin és el dolç més típic de la gastronomia de Mallorca? Un gató d‘ametlla. A que si? Si hi ha algún postre ben arrelat i que podem trobar arreu és aquest. El secret d’un bon gató resideix en la qualitat dels ingredients, per una part, i en saber combinar-los en les proporcions adequades.

El procediment, a l’hora de cuinar, com be veureu, és realment senzill. Tant és així que són unes postres perfectes per preparar a casa en qualsevol data asenyalada sabent que encertaràs. Aquí vos presentam la recepta que usam al restaurant

Ingredients per a quatre persones

200 gr d’ametlla picada o en forma de farina

200 gr. de sucre

5 ous

1 punta de canyella en pols

Ralladura de llimona.

Preparació:

Collim els vermells d’ou per una part i els mesclam amb la meitat del sucre. D’altra part, feim la mateixa operació amb les clares.

Llavors ho mesclam tot junt en un bol. Una vegada ben batut hi anirem afegint l’ametlla picada o en forma de farina, la llimona i en darrer lloc la canyella. Hem de procurar mesurar bé les proporcions de llimona i canyella per que un excés podria distorsionar el sabor posterior del gató.

ametllesUna vegada fet collirem un motllo rodó i l’untarem be de mantequilla. Mentre posarem el forn a encalentir fins als 170 graus.

Posarem la mescla al motllo i la ficam al forn uns quaranta minuts si bé hi haurem d’estar al damunt per treure el pastís al punt de cocció adequat. En haver-lo tret del forn l’hem de deixar refredar abans de desentmotllar-ho.

El gató se sol combinar amb un gelat d’ametlla però nosaltres, al Celler Can Amer, preferim el de mantecada que és més suau i permet que surti tot el potent sabor de l’ametlla cuita.

Ens agradaria que provassiu la nostra recepta i ens comentassiu després l’experiència. Sabeu que podeu contactar amb nosaltres a través de la nostra web o dels nostres comptes a facebook, twitter o pinterest.

Ànims i bon profit.